Dagen efter på onsdag begav vi oss ut till Ekenäs, längst ut på Värmlands näs för att ta Luröbåten till Lurö. Det är avlägsna släktingar till Peter som har turerna till Lurö. Det tog nästan en timme att ta sig dit med båt, vattnen runt Lurö är luriga med många skär. Vi köpte rökt sik på båten så nu har ätit det här hemma i några dagar, så gott på mackan med majonäs eller potatissallad! På Lurö vandrade vi runt typ hela ön (egentligen är det tre öar, med vid lågvatten som det oftast är så kan man gå mellan öarna). Vi tänkte ha badat för det fanns massor av fina vikar.. men det ca 12 gradiga vattnet lockade inte! Förfrös nästan fötterna när jag gick ut. Tydligen hade vinden vänt och dragit med sig kallvatten. Tidigare samma vecka hade vattentempen legat på 23, typiskt! Men men det var mysigt där ute! 🙂

När vi åter var på fastlandet i Värmlands näs så passade vi på att åka till Peters farfars barndomshem i Gaperhult. Huset står tomt med ägs av Peters ena farbror därför kunde vi knalla omkring i trädgården och mumsa på körsbar. Fanns massor! 🙂 Värmlands näs är verkligen vackert!!!

Varierande landskap på Lurö som ni ser!

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Lyckad Lurötur! 😀