Efter att ha bott i Hollywood i tre nätter åkte vi vidare mot Anaheim för att uppelva Disney world! Ända sedan jag var liten och gick på Disney world i Paris med min faster och B-Å har jag drömt om att komma tillbaka! Det var supercharmigt att se det även som vuxen. Alla miljöer, Mussepigg värld,, slott och allt vad vi stötte på när vi strosade omkring och åt popcorn och åkte lite karuseller. Detta var i själva Disneydelen av parken. Efter några timmar gick vi över till Californa avdenture delen som är mer vuxeninriktad och åkte lite häftigare karuseller! Vi är riktiga fegisar när det gäller läskigt höga och snabba karuseller (läs: främst Peter;)) så vi var skitnöjda när vi i slutet av dagen vågade åka California Screaming. Det är den häftigaste och högsta berg och dalbana som jag vågat åka! Den var trasig en stund innan vi skulle åka så vi tveckade en lååång stund innan vi bestämde oss för att verkligen åka den! Frågan är vart mitt mod vad gäller karuseller tagit vägen…när jag var liten hade jag inte problem att kasta mig upp i diverse höga och snurrande monster. 🙂

I sagans värld 🙂

The Nemo ride tyckte vi om, det var en ubåt som visade Nemos värld på olika sätt..

Klassiska Disneyparaden

Mycket folk….…och långa köer i värmen…ni ser kön i bakgrunden. Vi är nu typ halvvägs…så här var det typ till varenda åkattraktion, vilket var ett stort minus! På Universal hade vi lite mer flyt även om vi köade en del där med.Berg och dal banan California Screaming gav vi oss till slut på!

Vi åkte även Mickey Mouse wheel (syns på bilden under) Den var riktigt läskig…inte nog med att den var hög..utan vagnarna svajade enormt mycket fram och tillbaka när hjulet snurrade. Vi delade vagn med två mexicanskor och vi ömsom skrek av skrev och pratade med varande (de lyckades även knäppa ett kort på oss mellan skriken). Vi kom om någon anledning in på skillnaden mellan bilvägarna i Sverige och USA/Mexico och de kom fram till att de avskydde tvåfiliga vägar och hade svårt att förstå hur vi kunde köra på sådana småvägar…hehe tänkte vi… här får man vara glad om man får en omkörningsfil på några kilometer som komplement till de enfiliga vägarna…

Vi stannade till stängning såklart! Fanns ju att göra om man säger så…Riktigt fin var nattparaden!

Det blev en heldag på Disney world och två nätter i Anaheim innan vi begav oss vidare längs kusten mot San Diego! Mer om det i nästa inlägg om resan!